Forum Szkoły Żeglowania W DAL
Prezes Wszystkich Prezesów
Temat rzeka :-)
Co wyrzucamy? Co dodajemy? Kto ma pomysły?
czekam :-)
Offline
moj typ do odstrzalu - bretonka, ale wiem, ze bardzo lubisz i ze za prosta w przygotowaniu ale maslo czy masmix to byl dobry pomysl i uwazam, ze powinno sie go wprowadzic na stale.
Offline
Bretonka jest dobra ;D Nie pamiętam już. Czy tuńczyk z puszki,lub jaka inna ryba z makaronem, wszedł na stałe do jadłospisu?
Offline
Bretonka git, tuńczyk git. Ale ja pamiętam, że nawet był już taki pomysł jak salsa zaczerpnięty z wrześniowego wypadu!
Offline
ale ja myślę, że dobrze byłoby podejmując decyzję pomyśleć o paru rzeczach.
1. czy jestem jednym z nielicznych, którym to nie smakuje, czy nie smakuje nikomu?
2. Czy przygotowywanie posiłku jest w miarę OK czy wyjątkowo <pipipipipi>? (ciekawe czy to słowo zostanie przyjęte przez imć Igorskiego )
I na tej podstawie się zastanowić. Tak, żeby Wasze wypowiedzi były w miarę obiektywne. Trzeba myśleć o wszystkich, nie tylko o sobie
Ja na przykład byłabym za wywaleniem głąbków, bo to i średnio dobre i niezbyt wygodne do robienia, bo się rozlatuje i ziemniaki trzeba mieszać. Ale wtedy pojawia się pytanie: co w zamian?
Pomyślcie też o jakichś szybkich potrawach, które robicie albo lubicie i które można dołączyć do menu.
Ostatnio edytowany przez zyszkola (2009-03-25 18:29:00)
Offline
osobiście nie lubię leczo, ale nie mam zielonego pojęcia czym można je zastąpić. a od bretonki wara!
ostatnio tak sobie rozmyślałem, że brakuje mi w sosach musztardy... ale rozumiem fakt, że trzeba by dowalić kolejne kilka butelek i pomieścić gdzieś w bakistach.
Offline
i pomyśleć czy dzieciaki lubią musztarde ...
Offline
Anko, jak chcesz coś odrzucać - to rzuć pomysł co w zamian.
Bretonka jest szybka do zrobienia i sycąca.
(i pyszna)
Więc odrzucanie jej to strzelanie sobie w kolano.
Offline